Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte naprostou pravdu, nepoznali, nechtějí znát. Za článek karma. R^

1 5
možnosti

V době, kdy Vaši rodiče svým mlčení podporovali komunisty, MILOŠ ZEMAN ŽALOVAL RUDÉ PRÁVO, ODMÍTL VSTUP CIZÍCH VOJSK.

9 2
možnosti

Pro mě byl Zemanův odvážný článek v Technickém magazínu v srpnu ´89 prvním signálem, že se něco bude dít a dodnes tento jeho počin chápu jako jeden z impulzů pro revoluci. Takže snaha Karlovy kampně udělat z něj komunistu, "bolševika", "estébáka" a já nevím co, je minimálně stejná podpásovka, jako Zemanova reakce na Karlovy chybné výroky o dekretech. Oba se dopouštěli faulů, jen u Karla to nebylo tak zřetelné, protože to za něj dělala média, jeho volební tým a placení štváči na internetu. Tím ale Karel v mých očích žádný morální kredit nezískal. Dále jeho výrok o paktu Zemana a Klause, a že snad byl Zeman jedním ze strůjců amnestie, absolutně nesmyslné tvrzení, za které se Karel také později omluvil. Takže podtrženo sečteno, oba lhali minimálně stejně. Autorce bych doporučila, aby svým synům vždy vysvětlila, že se musí pokusit dívat na události očima všech zůčastněných stran, snažit se o objektivitu a rozhodně nikdy, ale nikdy se neřídit tím, jak "pravdu" podávají média.

18 1
možnosti

Paní Emingerová, podle Vás jsme na tom velmi zle. Bohužel neuvádíte proč, tedy fakta, ale jen pocit:"je lhář", "lživě osočoval", "byl odhalen, usvědčen"... Tentýž článek se dal uvést i v případě, kdyby zvítězil druhý kandidát, který má na veřejnosti trochu příjemnější povahu.

S tím máváním křídly pro slušnost, to je pěkná myšlenka. Prosím mávejte v mediích, vytýkejte neslušnost, ale konkrétně. Já touto odpovědí mávám proti Vašemu článku. Vypouštění duchů a označování protivníků za fašisty či nacionalisty je prázdná podpásovka k mediální likvidaci. Nechte toho a pište k věci.

Vaši otázku od dětí si také kladu. Dnes na ni mám jednoduchou odpověď. Náš národ moc poslouchá cizí média, které ho vedou kam chtějí. K rozdrobenosti, zlobě, prázdnému honění vymyšlených viníků. Vzhůru dolů!

16 5
možnosti

I85v19o 61K43u14b24e48š

28. 1. 2013 0:03

Je to těžké vysvětlit dětem, svým říkám, co napsal Václav Zelinka. Jednou to zde bude k žití, ale s největší pravděpodobností se toho nedočkají ani naši vnuci;-(Rv[>-]

4 1
možnosti

Co říci dětem? Věru těžká otázka. Prostě jim zkusit vysvětlit, že inteligence nebylo dáno každému stejně a navíc je její rozložení v populaci znatelně posunuto k nižším hodnotám. Dílem je to dáno tím, že spousta těch inteligentnějších našla za časů budování komunismu domov někde jinde. Dílem je to dáno přirozeným vývojem, který odborníci stručně shrnují hodnocením, že populace jako celek hloupne, protože nejvíce dětí mají zpravidla ti nejhloupější. Tímto způsobem jim pak můžete zkusit vysvětlit, že hromada lidí ani to zlo rozpoznávat nechtěla, jak zde již někdo napsal. Nechat se táhnout na vařené nudli slibů je přece tak pohodlné. Stejně tak jako tleskat jeho rádoby lidovému přízemnímu stylu kampaně.

Skoro začínám mít chuť souhlasit s názorem, že by nebylo od věci dělit národ na občany a ten zbytek, jako v Hvězdné pěchotě. Z voleb by tak vypadli ti, jejichž rozhled sahá od nejbližší hospody k nejbližsímu Lidlu. Než toto se zřejmě nestane, takže je třeba pro začátek drtit do děcek alespoň jeden cizí jazyk, aby pak byla snazší možnost dát tomuto hlupákostánu vale. Je to smutné, ale nic jiného tu inteligentnjší část národa asi nečeká, protože ve volbách bude vždy smetena masou s IQ tykve.

Prozatím nezbývá než se smířit s faktem, že naším prezidentem je už jen trapná kreatura člověka, kterého si za jeho názory ještě za totáče bylo možno vážit.

11 13
možnosti
Foto

znovu zopakuji pro hlasatele pravdy a ty, co sami sebe považují za inteligentnější část národa. Ze dvou nejhorších možných kandidátů pro druhé kolo a ze dvou velikých zel, zvítězil ten méně vlastizrádný. A to je celý důvod neúspěchu proknížecí agresivní až hysterické kampaně.:-PRv Lidé naopak prokázali, že mají zdravý rozum. I když vám se to nelíbí;-DRv

14 13
možnosti
Foto

lhář a morální špína zkončili na pěkném druhém místě ...... voliči dali dostatečně najevo co si o nich myslí ......;-D

10 17
možnosti
Foto

Statečně pomlouvej, vždy něco ulpí. ;-DRv

2 2
možnosti

Karma.Jen doufám, že při mnoha příležitostech dají lidé novému "vládci lidu" najevo co si myslí o lhářích a morální špíně.

8 9
možnosti
Foto

lhář a morální špína zkončili na pěkném druhém místě ...... voliči dali dostatečně najevo co si o nich myslí...;-D

6 11
možnosti

P97e76t93r 83S20k12á71c55e90l

27. 1. 2013 13:33

Odpověď k nadpisu:

Víte děti, v prvním kole 2,5 milionu voličů (menšina) rozhodla, že ve druhém kole 6 milionů voličů (většina) si musí vybrat z kandidátů, které vůbec nevolila! Takže ani tu demokracii v praxi vám zatím nevysvětlím. Leda až přijdou změny, to ale musí všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám. Přeměny se sami nedostaví a tento postup je zákonný a jediný legální a možný. Začít je třeba hned, vybrat si některou pokornou  ze zmíněných stran, výběr je a pomáhat jí. Pomůžete mi děti?R^

7 1
možnosti

P45e20t66r 87B83e44r18g65l

27. 1. 2013 11:35

Paní Emingerová, zlo nebylo rozpoznáno, protože se nic rozpoznávat nechtělo. Myšlení bolí a je mnohem snažší uvěřit laciným slibům, než se snažit poctivě přemýšlet a přiložit ruku k dílu. Ti, co na to mají řídí se mozkem, ostatní se nechávají vláčet svými pudy. Někdy proklatě nízkými. A tak podléháme přírodním vlnám a cyklům. Jednou máme všichni trochu žvance, ale chceme svobodu a slibujeme jako před Mikulášem, že si utáhneme opasky, jen když nás pustí nakouknout do toho zahraničí. Uplyne pár let a už zase chceme ten žvanec, protože svoboda je samozřejmost a hlavně se jí nenajíme, tak k čemu vlastně je. Včera jsem si opět uvědomil, jak těžké je udržet si ty nejvyšší hodnoty, bez nichž se z života stává pouze ubohé přežívání. Podíl na dnešní situaci má jistě sama pravice se všemi těmi Mazánky a Kolibříky. Ale i občané udělali chyby. Vždyť kolik jich dnes žije na hranici finančních možností jen proto, že podlehli reklamě a neuváženě se zadlužili na věčné časy. Proto ten Miloš spasitel, ať to stojí co to stojí. Přeneseme na něj odpovědnost, on nás z té bídy vyvede. A nějaká pravda, láska, slušnost. Ta se možná vrátí až zas budou kolem země ostnaté dráty. Potom možná opět pochopí většina.

13 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik