Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Hezký citový článek,

zejména se mi líbí to odvolávání na slušnost a morální autoritu.

Mám dojem, že vám chybí, právě tato ctnost.

Nechovejte se, jako Schwarzenberg, 

který nakonec tu prohru trapně neunes!Rv!!

8 18
možnosti
JK

J49a87n 90K86o13l70i92á75š

26. 1. 2013 22:22

... no, hlavně že Zeman tu výhru unesl... Ve dvou větách stačil urazit tak asi deset lidí

15 3
možnosti
Foto

Chce to více rozumu a méně hysterie, paní Emingerová. Nemyslete na to, vařte, štrikujte, vyšívejte, nějak se zabavte. Ale hlavně respektujet výsledky dfemokratické volby. !

12 20
možnosti
PO

Správně, k plotně s ní, s ženskou jednou ukecanou... 8-o

6 2
možnosti
PP

P82e84t98r 20P60á64l16k23a

26. 1. 2013 21:07

taky jsem volil knížete, ale přestaňte prosím s tou hysterií. V demokracii je normální, že vládne někdo, kdo je pro skoro půlku lidí nepřijatelný. Stejně tak je běžné, že se v kampani používá demagogie. Bohužel.

12 6
možnosti
LJ

Ano, děkuji, mohla bych podepsat každé vaše slovo, jsem na tom stejně.

Prohrála slušnost a prohráli všichni - voliči i nevoliči. Protože co je neslušné, je v důsledku také neekonomické. Takže pokud někdo slyšel na levnější rohlík, možná, že mu za čas zhořkne v puse.

12 10
možnosti
MK

Tak jsem si teď vyslechl Zemana a docela mě z jeho slov mrazí. Jak jsem se ještě před chvíli utěšoval, že v něm zvítězí státník nad straníkem, tak jsem tuto iluzi ztratil. Zeman naplno řekl, že bude na Hradě kopat za socialismus.

14 6
možnosti
Foto

prezident za nic takového kopat nemůže .... nechte už té hysterie

11 16
možnosti
Foto

J64a19n 22R56ý38z69n69a23r

26. 1. 2013 20:36

:-)! já jsem také kdysi tátovi řekl, že nechápu proč děda s rodinou hned po čtyřicátémosmém neutekli na západ.

      Odpověděl mi, že nevěřili, že se komunisté udrží dlouho. A pak už ani utéct nešlo.

9 5
možnosti
PN

Dala by jste raději přednost říšskému protektorovi?

5 9
možnosti
Foto

Víte, co o Češích řekl říšký protektor Heydrich hned po svém nástupu do funkce? Přečtěte si to, je to nesmírně poučné:

"Čech si vykládá každou měkkost jako slabost ... při zacházení s Čechy je třeba jistých taktických předpokladů. Neboť nemá žádný význam, když Čecha mlátím a se vší námahou a působením policie přivádím k tomu, aby pracoval.... My pravděpodobně přistoupíme, prosím, abyste si toto vše nechali pro sebe, než to bude uveřejněno, neboť se to musí náležitě propagačně upravit, pravděpodobně přistoupíme ke zvýšení přídělu tuku pro české dělníky, tak okolo 400 gramů, to je množství, o němž se už dá mluvit. Abych to šikovně využil k propagačním účelům, spojím to s myšlenkou: vy, čeští dělníci venku, buďte raději zticha, jinak by se mohla také stát, že bude příděl tuku opět menší... pro nejbližší dobu války jasně Čechům ukázat: ať nás miluješ nebo ne, ať pomýšlíš na samostatný stát později nebo ne, důležité je, že přinejmenším teď uznáváš, že by to bylo pro tebe v tomto okamžiku jen škodlivé, kdybys vyvolal povstání anebo kladl odpor. To je taktika a linie, kterou, myslím, musíme v tomto okamžiku sledovat. Ty lidi nezískáme, to nechceme, a ani by se nám to nepodařilo. Budeme jen prakticky všem vysvětlovat - propagandou a opatřením atd. - docela jasně, že pro Čecha je reálně nejpříznivější, když v tomto okamžiku hodně pracuje, i když si tajně myslí, půjde-li to s říší přece jen dolů, pak budu mít opět svou svobodu. To nám může být úplně jedno; hlavní věc je, že je klidný, neboť my potřebujeme klid a ticho pro konečné získání tohoto prostoru. "

Celý projev na: http://klempera.tripod.com/heydrich.htm

8 4
možnosti
IH

Jste docela tendenční.........ale zkusím odpovědět protože zřejmě "dobro", ve které věříte, zastupováním strany, kterou zastupuje, nepřesvědčilo........

3 6
možnosti
JR

J20i81ř23í 68R89o22d

26. 1. 2013 20:18

Krásně jste to napsala! Děkuji. I já mám obavy z toho, že zvítězil obratný rétor a manipulátor, kterým byl i svého času Hitler a obávám se budoucnosti

17 4
možnosti
Foto

á ... zde pane Rybo důkaz, že nejsem sám, kdo článek chápe jinak než vy... ovšem tento vzdychá nad neúspěchem KS stejně jako autorka;-DRv

2 11
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik