Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení diskutéři, věřte že i já jsem kdysi na začátku Miloše Zemana jako statečného a bystrého prognostika obdivovala. Za kuráž, s jakou napsal velmi moudrý a oprůlomový text už za totality. Jenže mnohé skvělé osobnosti občas zdeformuje opojení mocí, zvlášť alfa--sancům se to stává stává... viz. kolega Rdek John, ke kterému jsme my mladí v redakci Mladého světa vzhlíželi za jeho průkopnické repoprtáže o vexlácích a feťácích. I Václalva Klause jsem si kdysi nesmírně vážila....

Ale to, že je někdo mravný včera, se vyruší, pokud není mravný dnes a zítra. Prostě pořád! Ba naopak mám dokonce pocit, že na začátku života člověk udělá spousta chyb a časem dojde k tomu, že už je nesmí opakovat. Takže "být mravný dřív a neslušný potom" je horší, než naopak, neboť je to vědomé. A tím se vůbec nezastávám KS, který nebyl můj primární kandidát, protože mi na něm dlouhodobě vadilo právě jeho propojení s amorálním Miroslavem Kalouskem. Celá má úvaha tedy není o boji za KS, ale jen o tom, co říkat dětem, když morální autorita, jakou by měl prezident být, vědomě a účelově lže. Tož tak!

15 2
možnosti
PS

P74e71t69r 71S95k89á86c55e12l

27. 1. 2013 13:36

Autority nechte lhát, skutky přesvědčují, že? Takže jak shora uvádím:

Musí všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám.  Mluvit jen o změnách nestačí, musí se všichni zvednout od PC a TV a jít pomáhat. Jakkoliv. Více na http://www.suverenita.info, pokud nevíte kde začít.

R^

1 1
možnosti
Foto

Paní autorko, kterou lež máte na mysli? Myslíte tu, jak Karel S. obvinil Zemana z podvodů při privatizaci Mostecké uhelné, ten odvětil, že tu privatizovala Tošovského vláda, načež kníže odvětil, že kořeny problémů MU sahají ale do období jeho vlády a publikum nadšeně tleskalo? Poté se ovšem dozvědělo, že Tošovského vláda byla před vládou M. Zemana. Ona něco jiného je vědomá lež a lež pramenící z omylu. Těch se dopustily obě strany, ale vědomou záměrnou lež jsem nezaznamenal, možná ještě tak ze strany médií, ale spíše šlo o průhledné manipulace. Kterou lží se tedy oháníte?

8 10
možnosti
PB

Že Zeman má k morální dokonalosti daleko je zřejmé. Ale Váš kandidát na tom nebyl s morálkou ani o trochu lépe paní autorko. Podívejte se na obrázek http://www.google.cz/search?q=ochuzen%C3%BD+uran&hl=cs&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xMkEUemxO4rptQb-nIGoDg&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1366&bih=667#imgrc=5V7diIh8MWqAwM%3A%3BpDGrsa4yTTXthM%3Bhttp%253A%252F%252Fblog.idnes.cz%252Fblog%252F10535%252F139771%252Fclanok_foto_320.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsteiden.blog.idnes.cz%252Fc%252F139771%252FOchuzeny-uran-darek-na-tisice-let.html%3B150%3B149

Uvidíte tam zmrzačené dítě jako důsledek použití ochuzeného uranu americkou armádou. Uvědomte si, že K.S. vždy podporoval americkou agresi v Jugoslávii i Iráku a díky němu ČR hlasovala v OSN proti zákazu použití ochuzeného uranu ve válečných konfliktech. To byste také dětem měla ukázat a říci.

5 2
možnosti

Nikdo nikdy nebyl v této zemi popraven za nepohodlné názory. Vždy to bylo za ilegalitu, špionáž a vyzvědačství, tedy za odboj, nebo chcete-li za aktivní rozvracení ústavního pořádku.  Za úmysl a za činy.

1 6
možnosti

Doplním: paragraf na nepohodlné názory se neposkytoval.  I tomu Habrmannovi, který roznášel letáky, byl přišit za Rakóuska Uherska paragraf o velezradě.

0 1
možnosti
MK

Musíte vysvětlit svým dětem, že přes 50% voličů si ve volbách zvolilo pána, který bude něco jako Hitler nebo Stalin a že se před českým prezidentem bude třeba míti na pozoru.

Pravda a láska je zvláštní myšlenkový pochod, takový emotivní, nadšený a se silným sklonem k přehánění.

7 10
možnosti
SS

V kanadskych novinach pisi o Zemanovi jako o ceskem Jeltsinovi ... Jeste si s nim uzijete ...

11 6
možnosti
JM

Asi v Kanadě v novinách tomu rozumí nejlíp :-/

6 2
možnosti
LJ

Vlastně jsem se nepokusila odpovědět, co dětem říci. Rozhodně pravdu. O tom, že jsme zlo poznali, ale že nás nebylo dost. Že lidi prostě uvěřili lžím a jsou tu nepoctivci, kteří neslušnost a lež pokládají za běžnou věc. A že se kdokoli může rozhodnout, zda zvolí slušné nebo neslušné chování. Mluví o tom většina našich pohádek, ty je dětem třeba vyprávět. Ony mají v sobě moudrost předků. Dobro v nich v konci vítězí nad zlem, ale uprostřed pohádky nikdy není jasné, jak to dopadne. Jsme uprostřed a jen na nás záleží, jak to dopadne. Hrdinové pohádky to nejdřív pokazí, ale pak to dlouho napravují. Tož napravujme.  Spali jsme a nechali zlo vyrůst. To se v životě nevyplácí.

10 6
možnosti
Foto

;-D;-D;-D tak vy jste poznali zlo .... a ti kdo volili jinak byli tím zlem, nebo ho chtěli ... nádherná ukázka netolerance a pocitu vlastní neomylnosti že jen vaše ravda je ta pravá a správná ... také děkuji, že jste zmínila ty pohádky - již dlouho tvrdím, že knížecí poskoci jsou zdeformováni pohádkami ve kterých figuruje hodný vládce. Doporučuji se probudit zpět do reality a zbavit se toho spasitelsého komplexu. Tohle je fakt příšerné jak se chováte a tváříte se, že chcete zachránit všechny ty pomýlence proti jejich vůli. Opravdu typičtí havlističtí pravdoláskaři - kavárenští intelektuálové a hlasatelé "dobra" - fujRv

11 13
možnosti
FP

R^Moje souznění s vašim názorem, paní Dano.

Již dlouho kladu mezi svými blízkými i přáteli a nebližším okolí podobné otázky, například: "Co jednou řeknete svým dětem nebo vnoučatům, až se vás budou ptát co .....? Nebo se budete vykrucovat a vymlouvat?"

10 6
možnosti
Foto

Vážená autorko, pokud si myslíte že pouze prezident je u nás arogantní a lže (dle vašeho vyjádření) a všichni ostatní všemocní a všehoschopní a veřejně činní tzn. i ti, kteří K.S. vyslali do tohoto boje (TOP09 a další vládní strany) jsou čistí jako liie, tak by mne zajímalo jak dlouho žijete v naší zemi? Skutečně si myslíte, že vaše děti se nikdy nepotkají se lží, podvody a podrazy? Je velice zajímavé jak si všichni vy "in a cool" voliči Karla myslíte, že by se něco díky němu změnilo. Nechápu kde na to přišli a zda žili v naší zemi a sledovali alespoň jedním okem politiku posledních let. [>-]

12 8
možnosti
LC

Paní Nikol, moc pěkně jste  to autorce vysvětlila , hlavně se mně líbí  úryveček "i ti, kteří K.S.vyslali do tohoto boje" - přesně o to šlo, kdo jej vyslal do boje za sudeťácke majetky, za další beztrestnost korupčníků a zlodějů..........

3 4
možnosti
RS

Zkuste přiznat svým dětem svou chybu, možná to ocení více, než by jste byla ochotna připustit. Aby jste si nemyslela, že jste udělala chybu jen vy, bylo vás mnohem víc. Nevím koho napadlo spojit tak silná hesla s Karlem Schwarzenbergrem. Ale to byla zásadní chyba. Dokážete si představit totéž spojení se Zemanem? Ne, To by byla provokace. Ale ono to nesedělo ani s knížetem. Neboť nikdy neměl a nemá pověst zrovna nejlepší. Možná si někdo myslel, že když to začnou tvrdit nějaké známé osobnosti stále dokola, že se to stane pravdou. Jak jste mohli zjistit, tak většina lidí na to neskočila. A raději přijali méně glorifikovaného kandidáta, protože to bylo méně křiklavé!

5 9
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik