Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré postřehy, jen jeden je dle mého nepřesný. V "nikomu se nezavděčíš" píšete, cituji: "Nakoupili potřebné ochranné prostředky a zaplatili za ně spousty peněz." - oni nakoupili lék (ochranný prostředek v přeneseném slova smyslu) a nemoc nepřišla. Každý lék má nějakou dobu expirace a proto bylo vlastně, po této době, spáleno 500 mil. (slova ministra zdravotnictví jako obhajoba proč nebyly respirátory a další ve skladech). Jenže ty respirátory a roušky možná mají nějakou dobu použitelnosti, ale jsou v míře menší než dnes využívány stále takže průběžná obnova zásob by mohla probíhat. Nehledě na to, že po době použitelnosti, při správném skladování, své vlastnosti neztratí (viz nejdřív prošlý obvaz v autolékárničce vadil, dnes nevadí).

S "Příroda si vždy poradí" - souhlas, leč lidsvo je na takové úrovni že se i teď přírodě ubrání.

1 0
možnosti
PC

Člověk si ve své pýše myslí, že se přírodě ubrání a přemůže ji. To je ale velký omyl, vycházející z absence pokory! Příroda nám bude nápomocná jen tehdy, když se nad ní nebudeme povyšovat a budeme žít v souladu s ní. Příroda je totiž o ROVNOVÁZE, a pokud bude lidstvo tuto rovnováhu výrazně porušovat, jak to opakpvaně dělá, příroda mu to bude dávat jasně pocítit - ne proto, aby nás trestala, ale proto, aby tuto rovnováhu zachovala.

1 0
možnosti
ND

No, pořád nevím proč ty sebemrskacske texty jak jsme ublížili přírodě a ona za to na nás poslala koronavirus, když jsme ještě žili v jakemz takemz souladu s přírodou, tak si asi ona jen tak z pleziru na nás posílala španělskou chřipku apod.

Každého věc, já jsem přesvědčená, že lidi lidem, tedy laboratoř...

1 0
možnosti
LC

Hezký přehled bez zbytečných přívlastků (jak je dnes tááák časté).

Jen drobná poznámka: pište prosím o NÁS; a třetí osobu ponechejte Winnetouovi, náčelníku Apačů. (Apačové vědí, že Old Shatterhand je jejich přítel.)

1 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik