Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A tak se obrátila na svého příbuzného doktora. Divil se. Je to švagr a zatím ji léčí na dálku, doporučuje léky a telefonicky kontroluje, zda se její stav lepší.

„Zatím se ale bohužel moc nelepší

Zdroj: https://emingerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746988

Ten příbuzný, doktor, nemá oprávnění ji poslat na testy?

0 0
možnosti
JK

Mileno, doktor nikoho nikam neposílá, není Pošta a pacienti nejsou balíky, on vystaví doporučení, se kterým si dnes můžete ..., kdyby nebylo elektronicky v mobilu. Jak a kdo se má testovat nikdo pořádně neví, mají zmatečné a protichůdné informace, vláda ani MZ to nezvládají.

0 0
možnosti
JT

Nevím proč, ale fotografie oné ženy v zeleném na mě působí dojmem chorobné touhy po sebeprosazení. Promiňte, nemohu si pomoci.

0 0
možnosti
LV

Palec nahoru. Ale - oblast nákazy koronaviru? Čím je ten kotonavirus nakažen? Správně je "oblast nákazy koronavirem". Pan profedor Hoznauer by Vás nepochválil...

1 0
možnosti
MH

Teplota je prvni ukaz toho, ze mate virus. Pokud teploru nemate tak to je jasne.

0 0
možnosti
ŠN

Jsou lidé, kteří teplotu nemají nikdy. Jejich imunitní systém to neumí.

7 0
možnosti
TK

Cílem je nyní zpomalit šíření viru, což už ale nemá smysl na úrovni jednotlivců (nakažených jsou nepochybně tisíce, na to nejsou kapacity), důležitá jsou hromadná karanténní opatření a změna chování všech. No a úplně nejdůležitější je zabránit chaosu, anarchI, násilí, rabování.. Proto vláda i média musí předstírat, že he vše pod kontrolou, není jiná cesta, lidem není možné říct plnou pravdu.

0 0
možnosti
MS

Řada podobných případů je i na Jižní Moravě, jak reportují zdravotní sestry. Z Facebooku ministra zdravotnictví je to ovšem důsledně mazáno. :-P

1 0
možnosti
JV

J67o22s62e17f 21V50a89l51a

11. 3. 2020 20:04

pokud ma pocit, ze ma CoViD-19, nema chodit mezi lidi a optimalni lecbou je paralen a ibuprofen. K tomu nepotrebuje lekare

0 0
možnosti
Foto

J44a64n 28S96v71a50t16e73k

12. 3. 2020 4:59

Jenže vzhledem k tomu, že již před projevem nemoci je takový člověk potenciálním zdrojem dalšího nekontrolovatelného šíření nákazy, je žádost o testování nejen pochopitelná, ale přímo chválihodná.

Pokud totiž bude výsledek negativní, nic se neděje a lidé, kteří s danou osobou byly v kontaktu, by mohli být prozatím v klidu - pokud naopak výsledek testu dá odpověď pozitivní, je třeba podchytit co nejvíce lidí, se kterými byla taková osoba v kontaktu, a pokusit se tak zbrzdit další šíření choroby a ochránit co největší množství lidí.

Jistě - nemoc nedokážeme zastavit (na to je již 5 minut po 12.), ale právě zpomalení jejího šíření dává jakousi šanci těm lidem, u nichž v případě nákazy bude mít nemoc život ohrožující průběh.

Takže přístup té paní a její snaha podchytit zdroj dalšího šíření nákazy je veskrze odpovědný. Nestačí jen zůstat doma a vyléčit sebe sama z příznaků choroby - pro společnost je životně důležité vědět o ohniscích nákazy, pokusit se vysledovat cesty, kudy (přes koho) se (v prostoru a čase) nákaza šíří, a chránit tak zejména ty naše spoluobčany, pro něž by mohlo mít onemocnění fatální následky.

4 0
možnosti
MB

Tou hranicí budou asi ty horečky..

0 0
možnosti
PM

P79e87t32r 54M39u42n86z41a11r

11. 3. 2020 16:08

Pravda je, že zvýšená teplota je u téhle nákazy opravdu příznak nákazy, bez ní by to ona být neměla. Ale když tak požádat o soukromý test?

0 0
možnosti
MS

Jestli vaše kamarádka věří, že sanitky stihnou objet několik tisíc Pražáků, tak jen potvrzuje jak jsou lidé naivní a optimističtí. Stejným způsobem se postavili k riziku nakažení. Kolik jezdí sanitek po Praze výhradně na test covidu?

2 0
možnosti
JN

J93o89s31e47f 94N29o49v92á42k

11. 3. 2020 22:08

Pokud vím, tak jedna sanitka.

Samozřejmě, to nemá šanci nějak rozumně stíhat.

Nakažených Prážaků je odhadem 400 - 4000, z toho 41 potvrzených.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik