Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P47e67t82r 41S29k55á70c15e41l

28. 10. 2018 15:33

Pro objektivní pohled - naše babičky a prababičky říkávaly, když do roku 1938 nastal nějaký průšvih: "Zlatý Rakousko-Uhersko, to by se za něj stát nemohlo"! Přitom stát Československo byl za 20 let zbudován na pevných základech, byl mocný a blahobytný pro tehdejší dobu.

V pořadu ČT Historie.cs historici pěkně popsali stav, jaký po každé revoluci následuje - noví vládci pokračují či navazují na předešlé, sice jinými způsoby, ale pokračují. Viz - císař jezdil na koni a T.G.Masaryk se rychle naučil jízdě na koni. I tohle patří k image vůdce. Viděl někdo z vás fotku či film s T.G.Masarykem bez pokrývky hlavy? I při koupání ji nesundal. Nemám nic proti němu a způsobech vládnutí, zvláště když řekl: "Kolem sebe máme jen jeden metr svobody". A to byl PAN demokrat...R^

Všichni, kdož se na něj v posledních 28. letech odvolávali, jemu nesahají ani po kotníky. Skutky přesvědčují, že?

0 0
možnosti
Foto

Hezké, ale je vám doufám jasné, že to parte nemuselo být nutně zhotoveno v r. 1918, ale kdykoliv později.

0 2
možnosti
Foto

to je skvělé, karma

1 0
možnosti
Foto

Karma.

I proto, že ty verše mne přenesly někam, kde by se lidé nikdy neměli vyskytovat. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik