Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J13a32r31a 85R92a31n27k

20. 1. 2018 22:22

The Latest: Czech president willing to debate challenger - The ...

https://www.washingtonpost.com/...czech-president.../10b99760-f86b-11e7-9af7-a50bc...

Jan 13, 2018 - PRAGUE — The Latest on the Czech Republic's presidential election (all times local):. 4:50 p.m.. Czech President Milos Zeman says he is ready to debate challenger Jiri Drahos before the second round of the country's presidential election in two weeks. Zeman didn't take part in any public debates ahead ...

Zeman to face scientist Drahoš in Czech presidential run-off – POLITICO

https://www.politico.eu/.../zeman-to-face-scientist-drahos-in-czech-presidential-run-of...

5 days ago - When Zeman voted on Friday, he was accosted by a topless woman shouting, “Zeman: Putin's slut,” a reference to the Czech president's close ties to his Russian counterpart. The encounter left Zeman visibly shaken and looking weak. The 68-year-old Drahoš — a physical chemist and former head of the ...

You visited this page on 20/01/18.

Czech president faces run-off against pro-EU candidate

https://www.ft.com/content/c2d04734-f878-11e7-a492-2c9be7f3120a

Jan 13, 2018 - Mr Drahos, who has pledged to improve the Czech Republic's relations with the EU, sought to rally support by portraying himself as a break with the status ... Although the Czech presidency is a largely ceremonial role, the president plays a key role in the formation of new governments — a role which has ...

Czech election: Zeman faces presidential run-off against Drahos - BBC http://www.bbc.com/news/world-europe-42674309

0 0
možnosti
JR

J97a74r97a 97R64a12n77k

20. 1. 2018 22:22

:-)R^ pracuji s mladymi, kteri zde jeste nemaji pravo volit, koupit si lahev vina, nebo i joint, jeste jim neni 21 let, ale fandim jim vice, nez te stare garde - kdy mysleli duchodci na pristi generace? Kdyz jim nechali znarodnit veskery prumysl i male krejcirny? Stydte se! A verte mi, ze odraz ceskych voleb se v zapadnich mediich ukazuje bez pozlatka pomalu odchazjicich soudruhu.do vecnych lovist.:

1 3
možnosti
MK

A já také občas pracuju s mladými lidmi, kteří UŽ dosáhli práva volit a při veškeré úctě k nim jsem přesvědčen o tom, že těch 18 let je přespříliš málo.

Většina lidí myslí v prvé řadě na sebe sama a na svoje priority - tak to prostě je. Pokud bychom všichni měli tytéž priority a vyznávali stejné světonázory, nemusely by být volby. Kdo ví, třeba by se nám žilo líp. :-)

0 0
možnosti
MK

Myslím, že nastavení nejnižší věkové hranice má cosi do sebe.

K tomu, aby člověk mohl jakžtakž kvalifikovaně rozhodnout dle vlastního uvážení, je podle mne potřeba mít už jisté životní zkušenosti a nadhled, určitou alespoň minimální schopnost rozpoznat manipulaci nejhrubšího zrna. A to rozhodně nejsou, až na naprosté výjimky, teenageři. Velice krásně to bylo vidět na kampani "Karel je cool", která nebyla ničím jiným než odporným znevážením voličského práva a v podstatě výsměchem zdravého rozumu.

Já osobně bych minimální hranici nastavil na 24 let. A ne, opravdu si nemyslím, že každej jedinec v tomto věku potom bude vůči manipulaci totálně imunní. :-)

8 0
možnosti
Foto

A co budete dělat s těmi, co byly v mládí hloupé trumpety a ani ve stáří je moudrost nenavštívila? Navíc ti mladí volí svoji budoucnost. Ti hodně stáří spíše rekapitulují svou minulost. A mnozí se nemají čím chlubit.

0 0
možnosti
AP

Pod těmi pár větami mi chybí: Připravujeme podrobnosti...? Nechybí vám tam druhá půlka zamyšlení nebo co jste tím chtěla vlastně říct? ;-)

2 0
možnosti
Foto

"Slečna" Youtuberka je značně naivní a neméně domýšlivá než naši novináři, včele s těmi co píší pro MF Dnes, Akutálně, Novinky, HN a jiné mediání plátky.

Moc sedmé velmoci je dnes už rozplizlá, včetně té desáté, protože chybí silná názorová skupina a všechno jsou to jen "Partičky" z Primy a Na stojáka z HBO...

P.S.: Příště si s tím článkem dejte víc práce,, ať to není jen pustá reklama na nějuakou youtuberku. - Vezmu-li, že toto napsala profesionálka, je to ostuda.

4 0
možnosti
Foto

K12a59r12e34l 79M31á70d81l51e

20. 1. 2018 14:50

Také jsem z toho článku voľaký zmätený, ale spíš v souvislosti s tím, že zrovna tato konkrétní autorka ironizuje (oprávněně) někoho, kdo je na její straně, čili proti Zemanovi. Zároveň poukazuje na to, jakou vypovídající hodnotu mají všechny ty cvičné "studentské volby" na středních školách.

4 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik