Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Je třeba poděkovat autorce článku mj. za prezentované informace o tyrolských pevnostech. O francouzských a belgických pevnostech z 1. a 2. WW (a jejich stávajícím stavu a dostupnosti) byla napsána řada odborných textů; informace o severoitalských jsou jinak velmi kusé. Jeden z mých dědů poblíž "válčil" rovněž; naštěstí 1.WW ho pošramotila jen "snesitelným" zraněním.....

0 0
možnosti
JL

Ani valku prezivsi nemeli vyhrano. Dedeckuv bratr Tonda vsechnu tu hruzu v zakopech prezil. Zemrel v tabore kde cekali na demobilizaci v lednu 1919 na skvrnity tyfus.

0 0
možnosti
VF

Můj děda (*1885) byl v Itálii prostřelen, kulka vyšla zády. Říkal, že to v tom boji ani nevnímal. Po čase byl zajat a ve střední Itálii pracoval u sedláka. Bída, hlad, vši. Spal ve stodole. Časem sedlák ocenil dědovu pracovitost, dal mu slamník do malé komůrky a víc jídla. O hrůzách bojů nikdy mluvit nechtěl. Řekl jenom, že nejstrašnější byl přímý boj muže proti muži.

0 0
možnosti
AK

Muj praded tam bojoval a zustal verny Rakousku a cisari.

2 0
možnosti
JR

J27a85r64a 16R74a69n53k

10. 6. 2017 21:35

Hezky blogR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik