Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CCP

clovek cloveku predatorem

10. 3. 2011 21:25
Soudružka Emmingerová si rozuměla se soudruhem Lustigem

Není divu, že si soudružka Emmingerová rozuměla se soudruhem Lustigem. Když už byl soudruh resp. již Mr. Lustig "na druhé straně barikády", soudružka Dana Emmingerová byla v době nejtvrdší komunistické normalizace kmenovou propagandistkou v Mladém Světě - hlásné troubě Socialistického svazu mládeže.

''

Až budou Mladí Konzervativci tápat, jak je možné, že tolik lidí podporovalo komunisty, tak v soudružce Daně Emmingerové mají zářivý vzor.

''

K jejímu plus patří fakt, že se ke své etapě zuřivé komsomolky a kádrové rezervy Komunistické strany Československa iDnes Dana Emingerová hrdě hlásí. A nehlásá kabáto-převlečnické demokratické vyznávání a konzervativní poučky. Takže za konsistentnost názorů a přesvědčení = KARMA V

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

27. 2. 2011 23:27
Kydat špínu na někoho pár hodin po smrti je nevkusné!

Arnošt Lustig jistě nebyl černobílá osobnost. Nebyl ani padouch ani hrdina. Měl jen tu smůlu, že prožil na vlastní kůži to, co my ostatní si nedovedeme představit ani v tom nejhorším snu. Většina jeho rodiny zahynula v Osvětimi. On přežil. Nechtěl, aby lidé na ty hrůzy zapomněli a tak o tom psal a excelentně. A už jen za to si zaslouží obdiv.

Že byly jeho politcké preference po válce vlevo, je celkem logické. Bylo to tak u většiny populace. Každý má jistě právo ho za jeho politické názory  kritizovat.

Jedno je však jisté, byl to člověk, který nedokázal nenávidět a nikomu neublížil. O Němcích říkal, že jako národ selhali a měli by se stydět dalších 10 tisíc let za své předky. O jeho požadvku vyškrtnutí ze společenství národů, či potrestání potomků potomků atd... jsem ale neslyšel.

Pan Lustig nebyl černobílý a je každý jej může kritizovat. Měl by tak ale činit slušně vkusně a objektivně. Kydat špínu na člověka, který umřel před pár hodinami je hluboce nelidské a nevkusné.

0 0
možnosti
C

ChT

27. 2. 2011 21:15
Znechucení

Vážení přátelé (ikdyž se obávám, že to není nejvhodnější oslovení) opravdu mě udivuje Vaše bezmezná ubohost. Evidentně se nad tím nikdy nepřestanu pozastavovat, co jsme to za národ. Plivat špínu na zesnulé to je opravdu vrchol hrdinství vážení diskutující a jak tak koukám pro jistotu o tom diskutovat pod všemi články. Jste opravdu hyeny.

0 0
možnosti
DM

D66

27. 2. 2011 22:48
Re: Znechucení

R^ souhlasím, je to ostudné, co někteří sesmolí za zlé bláboly.

0 0
možnosti
J

J.J.

27. 2. 2011 19:37
Co udělal A.L. tak zlého?

Proč jste tak plní nenávisti, co vám Arnošt Lustig udělal? Kdo nezažil to co on nemá nejmenší právo ho soudit a je to obyčejný chudák!

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 2. 2011 17:06
To se dalo čekat

Je to fakt nutný, aby se všichni blogeři chytali jednoho tématu ? ?:-/

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

27. 2. 2011 17:05
Slzy se mi tlaci do oci, ale zaroven mam na rtech usmev ...

neni nic krasnejsiho nez mit tu cest potkat podobne lidi, kteri dokazou obohatit vas zivot. Uprimne Vam (v dobrem) zavidim, ze jste mela to stesti.

O krasnem cloveku krasne napsano, karma!

0 0
možnosti
E

echo.3

27. 2. 2011 16:56
Trochu Vám mohu závidět

že jste měla možnost se s A.Lustigem poznat přátelsky i osobně a čerpat z jeho zkušeností a životních moudrostí. Píšete o něm s uznáním, respektem a vážností. Hezká vzpomínka.

Z Vašeho stylu je vidět, že Vám byl dobrým učitelem a věřím, že se to určitě odrazí i ve Vaší vlastní tvorbě. Přeji hodně úspěchů.

A dávám karmu!        :o)

Na druhé straně je smutné, kolik stále existuje lidí, kteří mají nutkání takové vzácné osobnosti, jako byl například A.Lustig, veřejně diskreditovat, zesměšnit nebo jinak znevážit a to krátce po jejich smrti. Mnozí z nich tak, většinou z pokleslých pohnutek, činí záměrně. Dnes jsem jeden z takových trapných pamfletů přečetl právě na blogu-idnes...

http://josefhavranek.blog.idnes.cz/c/179378/Nesmrtelny-Arnost-Lustig-Prosim-trochu-brzdete.html

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

27. 2. 2011 16:59
Re: Trochu Vám mohu závidět

Jo, jo. To byl ale ohavný blog, a nebyla na něm ani kapka pravdy;-€;-O;-D

0 0
možnosti
J

J.J.

27. 2. 2011 15:45
největší borec - Arnošt Lustig

Je mi z toho také na nic jak se tu mnozí chovají, poučují jak napsat článek přitom sami neumějí napsat ani nákup.A někteří se dokonce sníži i k pomluvám na Arnošta Lustiga. Ten kdo o něm napíše cokoliv negativního je, nevzdělanec a závistivý lidský odpad! Arnošt Lustig byl osobnost, která nemá konkurenci, je nenahraditelný a je mi velmi ouzko, že už není mezi námi! Mrzí mě, že jsem nešla na některý z jeho seminářu a že jsem se s nim nesetkala a že jsem se ho neodvážila oslovit ,když jsem ho loni v létě potkala na Václavském náměstí.Bude nám smutno! Koukněte na nás občas  Arnošte, přeji vám věčný klid. Pro mě jste nesmrtelný!

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

27. 2. 2011 16:04
Re: největší borec - Arnošt Lustig

i otom nejlepším člověku se dá napsat něco negativního, co je pravdivé.

A pokud ten člověk za něco stojí (a není po smrti) tak to sám klidně uzná.

Nikdo není dokonalý.

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

27. 2. 2011 15:21
Styďte se !!!

Paní D. Emingerová a A. Lustig byli velcí přátelé a Dana p. Lustiga milovala jako svého otce, či bratra. Snad ještě víc. Ten vztah byl oboustranný !!! On ji "svedl" na dráhu spisovatelky a jak Danu znám, nikdy, podotýkám NIKDY by se nesnížila k něčemu takovému, co tady někteří prezentujete !!! Víte, co je obrovská bolest ze ztráty nejbližšího ? Asi ne, jinak byste tu nespekulovali nad tím, že se chce Dana zviditelnit na úkor úmrtí p. Lustiga. Nemá to zapotřebí, stejně tak to nedělal A. Lustig. Jistě víte, jak vysoce morální to byl člověk !!! Já osobně bych se styděla na něco takového jen pomyslet !!! Ludmila 

0 0
možnosti
DM

D66

27. 2. 2011 22:36
Re: Styďte se !!!

R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 2. 2011 11:37
Fakt je to tak nutný ?

já, já , já, já............ já jsem ho taky znala osobně.........  Mně  to připadá takový dost primitivní zviditelňování se. !!:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik